Follow Me

Saya Sayang Famili Saya :D (edisi bodek)

Selamat pagi semua..
apa macam hari ni mula kerja?
ada yang lemau-lemau tak?

as macam biasa...
bila dah lama cuti..mata liat nak bangun..
hehehe...
biasalah..pemalas..nak buat macam mana..
hahaha...

as nak citer tentang wedding preparations as..
seronok tak terhingga lah weyhh..
ramai nak seponsor...
dan menyebabkan..banyak list as dah boleh pangkah.!
weeee...
entry panjang..minta maap...huhu

kalau korang tengok wedding checklist as

banyak yang as dah pangkah..
ini menyebabkan kerja as semakin mudah..
cewahhh...
hehehe
as story satu persatu apa yang di seponsor kan itu..

Makanan / Katering
yang ini famili as dah arrange kan dengan katering a.k.a kawan mama..

menu apa..

berapa jemputan..

untuk katering ni mama as hanya minta separuh dari duit hantaran je..
mama dan ayah cakap kemungkinan besar ada laksa..
cendol as tak pasti ada atau tak..

as sendiri tak tahu apa makanan free yang katering ni nak bagi..
sebab bab-bab makan as serah bulat-bulat pada mama as..
mereka lebih arif..
janji sedap.
hehehe

Khemah
khemah ni akan didatangkan sekali dengan pakej katering yang famili amik..

as ada tanya mama as..
berapa khemah nak pakai..
mula-mula kata hari tu 7 khemah jer..
tapi as rasa macam bukan 7..
sebab lorong rumah as tu boleh muat 10 khemah..
tapi bila as tanya semalam...

"mama nak guna berapa khemah?"
 

"entah lah..mama pun tak tahu.."

nampak sangat kat situ mama akan fikir balik nak guna berapa khemah..

tapi as dah bagitau kat mama dan ayah awal-awal..
as nak scallop warna royal purple + grey..
macam theme yang as pilih untuk majlis reception as..
banyak pulak cerita ko eh as..dah orang sponsor banyak cekadak plakk..
hehehe 

Henna
berkenan inai pulak..
as simple jer..tak nak yang berlukis-lukis bagai..padahal as nak..huhu

FFIL tak bagi...
Incik Naruto pun tak suka..

macam kap lam ya nga kata nya..
huhuhu...

tapi as tak kisah..janji as pakai inai yang merah mak ngah...
hahaha..

kali ni inai as juga diseponsor oleh seorang makcik as yang gelak kuat..
opss..kalau dia baca ni mau dia cancel nak seponsor..hahaha

hehehe..tapi dia sporting...
amik hati sikit..

 Bunga Telor Pelamin
 untuk bunga telor nak letak kat pelamin..
as akan guna 4 pahar..

1 pahar as bajet nak letak 30 batang bunga telor..
warna untuk bunga telor mungkin warna royal purple + putih..
atau royal purple + grey..
tengok lah nanti..
as akan update..

bunga telor kali ni jugak di seponsor oleh 2 orang makcik as..
sorang 150 batang bunga telor..
so,total 300...

mula-mula as bajet 200 jer...
mama kata takut tak cukup..
nak bagi orang kompang..rewang..saudara-saudara jawa yang datang..
saudara-saudara jauh dari utara datang..
mama dan ayah kata biar lebih..jangan kurang..
nanti haru..
okeh mama..okeh ayah.. :)

Bunga Telor VIP 
banyak sangat bunga telor as ni..
penat jari nak menaip satu-satu...
huhuhu..

bunga telor VIP a.k.a pihak lelaki sebenarnya dah termasuk dalam list hantaran..
tapi ada makcik yang baik hati nak seponsor..

alhamdulillah...murah lah rezeki mereka-mereka yang seponsor as ni..aamiin..

okeh,untuk bunga telor yang di seponsor dari adik ipar mama as ni..
as akan bagi kepada pihak lelaki..
as dah mention warna..UNGU..hehehe...
selamanya...selamanya..UNGU..lalalala...

okeh.berhenti merepek as.
next.!

Bunga Telor Marhaban & Kompang
bunga telor lagi as?
aduiii....
 

cepat habiskan cerita ko ni as..bosan.!
bertenang semua..bawa bertenang...

as rasa semua orang dah tahu as akan ada majlis khatam quran..

jadi seharusnya akan ada cenderahati untuk kawan-kawan mama as ni..
untuk bunga telor marhaban..
officially di seponsor oleh mama as..
kawan-kawan mama kan..mama lah seponsor..
hahaha..

jahat aku.
warna yang as dah tetapkan...
PUTIH.

sebab?
majlis khatam quran kan majlis suci..
jadi as memilih bunga telor warna putih..
biar nampak suci juga..
ngade.!

bunga telor untuk orang kompang pula..
dah termasuk dalam bunga telor pelamin..
sebab tu bunga telor pelamin beli lebih dari jangkaan as..

okeh.next.!

Doorgift Tetamu
doorgift untuk tetamu dewasa untuk majlis sanding as..
di seponsor sepenuhnya oleh mama dan ayah as..
doorgift tu mama beli kat Lurvering...

isi dalam tu rahsia..
hehehe

nak tahu apa benda kena datang..
kikikikiki...

actually..

doorgift untuk VIP dan kengkawan as pun dari orang yang sama..
senang beli sekali..
cuma isi dalam mungkin berbeza-beza...

Doorgift Tetamu Cilik
untuk tetamu cilik...
dengar sini ye budak-budak...
hehehe...
juga sepenuhnya di seponsor oleh famili as..
tak tahu lah apa benda yang dorang nak bagi kat budak-budak..

Langsir
korang ingat tak duluuuuuuuu...
ingat semua nak ingat ke as? 
 
beli langsir guna duit mama...tapi nanti kena bayar balik...
Rm100 jer...huhu.. 
tapi..upah buat langsir...
mama belanja...
weeee...seronok.. 

alhamdulillah....

benda yang berat-berat semua dah settle...
tinggal as punya part je..yang kecik-kecik..

sekarang ni mama as tengah bincang dengan ayah as..
tentang nikah as..pukul berapa..
sebab famili as nak buat doa selamat dan kenduri arwah sekali..
takut macam terkocoh-kocoh lak nanti..

6 2008 cinta berkata-kata:

  1. wah. semuanya dh nak siap kan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. a'ah fariza...semua dah nak siap...

      mana gambar kahwin?nak nengok :D

      Padam
  2. bestnye as..:) lega sket kan:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah..lega lah jugak...lapang dada.hehehe

      Padam
  3. wah cptny siap semue..wedding lmbt lg kn??7 bulan lagi ye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. wedding lambat lagi..tapi DIY banyak..huhu..rasa mcm dh malas dah ni.huhu

      Padam

dah baca..kena lah komen sekali..:)

Copyright@Hak Milik Siti Norasfiza