Follow Me

DIY Button Badge

Sebenarnya as malas nak buat entry ni.. tapi Dhiera ada sms as tanya kenapa button badge yang dia beli dari orang yang sama as beli longgar.. lebih kurang macam itu lah pertanyaan Dhiera.. hehe..

okeh, jom tengok step by step... kalau tak faham boleh angkat tangan tanya yer.. ;)
bahan-bahan yang diperlukan..
- button badge
- sticker
- pembalut buku jernih
- gunting
- double tape
mula-mula tampalkan sticker kat button badge tu...
tampal double tape di bahagian belakang button badge..
potongkan pembalut buku yang jernih tu ikut besar button badge...
balut kan button badge dengan kemas...
tampalkan button badge punya penutup di bahagian belakang dan jika masih longgar guna playar untuk ketatkan button badge.

12 2008 cinta berkata-kata:

  1. suria gam uhu kn je....hehhe.

    BalasPadam
  2. cantik... erm nak kopi dan pasta ye cik as.... hehe

    BalasPadam
  3. x sabo tgu as kawin. mcm2 da persiapan. mst bes

    BalasPadam
  4. Ala nervousnye..nuha pn x buat lg ni

    BalasPadam
  5. thank you as...wani pun beli kat org yg sma gak asyk pk np longgr n xda plastik cover smp skrg xwat2 pun lg hahahahahahaha

    BalasPadam
  6. nk tau kenapa longgar? sebb plate besi tu akan di clampkan pada plastik putih (yang ada pin) menggunakan mesin button badge. Kalau guna mesin ..tak perlu la pakai gam uhu or gam dunlop. Kalau buat manually.. mmg kena pakai gam la besi tu mmg dtg nye longgar. harap jelas.. Biasanya plastik di jual berasingan :)

    BalasPadam
  7. Naper tak buat jer dengan njbuttonbadge. Harga pun murah, dah siap clamp dengan design pilihan sendiri. lebih kemas dan cantik dari buat DIY macam ni

    BalasPadam

dah baca..kena lah komen sekali..:)

Copyright@Hak Milik Siti Norasfiza