Follow Me

Boleh Giler Macam Ni

Selamat pagi korang... rindu tak? rindu tak? hehehe..

as tak ada benda nak cerita kat korang untuk beberapa hari ni.. tetiba, ada pulak cerita yang nak as ceritakan kat korang..

tarikh nikah ditukarkan...

terkejut tak? hehehe ;p poyo je aku ni

ye kengkawan.. tarikh untuk majlis pernikahan ditukarkan ke? haa.. meh sini as nak cerita macam mana perkara ni boleh berlaku...

di suatu petang yang suam.. suam-suam air suam... berlakulah perbualan antara anak dan emak..

aku : mama, bukan tak boleh nikah awal. kakak tak kisah.. ikut jer. cuma kesian kat ude.. berapa kali dia kena bagi duit minyak. dah lah sedara dia ramai.

mama : jangan lah bawa ramai-ramai.. jemputan untuk nikah 100 orang jer..

aku : mama cakap senang, takkan orang nak ikut kita nak halau..

mama : -diam-

keesokkan harinya.. iaitu hari ni...

as dapat miskol dari ayah as... pandai dorang, main miskol-miskol jer... hehe.. as pun sebagai anak yang solehah, telepon lah rumah guna tepon opiz.. ampun bos... jangan tolak gaji saya..


aku : naper mama?

mama : haaa... ko jangan nikah 23 tu kakak.. ko nikah 29 tu..

aku : kenapa?

mama : ala..tunang ko tu.. kesian nanti... mama nak ko nikah 29haribulan pagi.. untuk kenduri tu kita awal kan, kita buat 23haribulan.. 

aku : ohh.. kenduri buat tarikh nikah yang cancel tu? nikah buat tarikh asal dulu tu?

mama : ko nak ke tak nak? tak payah lah ko amik pelamin nikah lagi, kan dah save kat situ..


aku : ohh... okeh-okeh.. kakak nak. nanti kakak bagitau orang mekap, butik, photog dengan video tukar tarikh.


mama : ha.. okeh.


tamat lah perbualan as dengan mama as di situ... as pun mula lah edisi mengejar vendor-vendor yang terlibat masa pernikahan as... Alhamdulillah, photog as okeh, butik pun oleh dan MUA pun okeh.. tinggal video je tak dapat respon lagi..


as call balik mama as..

aku : isk..isk..isk..nangis

mama : ko kenapa?

aku : hahaha... tipu jer. kakak selsema lah..

mama : aku sekeh ko kang..

aku : mama. kakak dah call semua orang butik, mekap dan lain-lain.. dorang okeh. tinggal video jer...

mama : nanti ko cakap dengan mak ude tau..aku : okeh..

perbualan di tamatkan di situ.. kalau korang tengok countdown kat abawah ni.. yang as dah copy paste ni..

 ada lagi 5 bulan lebih nak nikah.. baru excited nak ada laki. hahaha.. tapi tak apa.. tarikh yang dulu tu pun best apa.. sekali jalan jer, tak payah dua tiga kali punya kerja kan..


as harap sangat, lepas ni tak adalah pertukaran tarikh nikah lagi.. penat weyhhh nak kejar vendor-vendor yang terlibat.

mama oiiiii... udah-udah ler tu.. penat tau tak.. malu pun ada.. asyik muka orang yang sama jer. huh.!

Incik Naruto? as tengah melancarkan perang dengan dia. -_-"

as nak tukar ticker tepi tu.. ishhhh...

12 2008 cinta berkata-kata:

  1. xpe laaa
    balik semula ke plan asalkan..hehe
    suria lg suka sekali harung, cam suria pn tunang org n9 so mmg nk jimat nk buat dlm 1hari je tp tok imam lak x kasi, nsb baik diawalkan sehari je..hehehe

    betol ckp as, jenuh nk kejar vendor..maluuuu :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang best nya mcm suri katalah.. balik ke plan asal..
      tapi yang tak bestnya nak ngdapa vendor tu yg malu.. tp ku buatkan jua demi famili.. hrap lepas ni tak ada apa2 pertukaran dah... malu.. sbb as deal dengan dorang..huhu

      Padam
  2. hehe sbr kak.. semua Allah dah ttpkn, n ada hikmah sblikny..;p moga akak bhgia d smping insan trsyg..

    BalasPadam
    Balasan
    1. aamiin... terima kasih dear ;D

      Padam
  3. takper la as...
    yang penting bukan nak sminggu majlis baru berubah...
    sempat nak adjust sana sini kan..
    gudluck ye dear..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe... itu lah enul.. tp parah jugak lah dah berapa kali tukar. berapa kali dh inform vendor.naik sogan dah eden ni.. hehe

      Padam
  4. Alala sian dia :)
    Tapi betul lah bab tarikh ni memang selalu je ada problem.

    Sabar ye :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan? tp nk buat macam mana ziema.. bnda kita rancang bukan semua menjadi 100%.. kena sabar je lah.. :)

      Padam
  5. As..hehe..actually tarikh yg betul tu bile??hehe..dah kompius..hehe..tnye ni mcm lah dijemput kn??hehe..
    as..jnji semenye berjalan lancar...kn2..

    knp lancar perang plak ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tarikh yg betol...as rahsia dulu lah.. hehehe.. ;p
      jemput... jgn risau..

      as tengah perang. tp perang as, as diam jer..tak sms dan call dia..hehe

      Padam
    2. hehe..loh2...xpe2..senyap xbererti salah kn..senyap pun lagi bgus dari bising2..nnti lagi besar perang :)
      hehe..xpe2..jnji masa kawen nnti comey2 tau

      Padam
  6. as,
    5 bln sblm dd nak kawen pun melalui benda2 yg sama.cume kebaikan nye dd ni lembab tempah vendor, so mmg xde la kusut sgt.penat woo nak melayan kerenah family, kerenah family tunang, n tunang sendiri.huhu

    BalasPadam

dah baca..kena lah komen sekali..:)

Copyright@Hak Milik Siti Norasfiza