Follow Me

Mood : Geram

morning korang... dah sarapan ker? as makan biskut oat jer.. mula-mula kenyang lah. tapi lama-lama lapar.. hehehe

as geram lah dengan Incik Naruto.. geram sesangat. apa pasal entah hari ni dia.. period ker? aku yang nak perios apsal dia lak yang sensitif? 

mulanya macam ni.. as baru dapat gaji hari ni.. baru je masuk.. as call dia.. tanya dah bagitahu famili ke belum yang pertukaran tarikh nikah tu..

perbualan kami...

" abang dah bagitahu mak kita nikah seminggu awal sebelum bersanding?"

" abang nak tanya ni,kenapa kelam-kabut sangat? tahu tak abang susah dapat cuti?"

" abang apply cuti berapa lama?"

" 3 hingga 4 hari?"

" abang dengar sini.."

" kita kan nikah hari ahad,ahad memang abang cuti kan? abang cuma minta cuti lepas sanding tu je dah lah.. jumaat,sabtu,ahad dan isnin.. atau pun sabtu,ahad,isnin dn selasa "

" cakap senang lah.. cuba buat "

masa ni Incik Naruto potong-potong cakap as.. as mula lah nak angin kan. dengan control suara.. as terkasar dengan dia..

"dengar lah sini..!" 

as tengking dia.. geram sangat dah ni.. aku cakap ko potong-potong kan..

" mama minta kita nikah seminggu awal sebab abang tahu tak penat majlis jalan sekali harung dan famili abang terpaksa ulang alik berapa kali? nikah pagi nak datang,lepas tu balik.malam nak datang lepas tu balik. esok sanding nak datang lagi.. sedara abang yang jauh-jauh tu sempat tak nak datang? dorang lagi penat tau.. bukannya dekat. utara sana.."

" bila kita nikah awal seminggu ni sedara-sedara abang dari utara,sedara-sedara cinta dari perak,penang tu ada pilihan nak datang nikah atau sanding.. kawan-kawan abang yang tak tahu jalan tu boleh follow masa malam berinai.. dan bagi yang jauh-jauh tu boleh duduk homestay mama sewa.. "

" mama kan nak buat kenduri arwah dengan kenduri doa selamat.. lepas nikah tentu nak makan tengahari, lepas tu petang nak masak lagi untuk orang surau, malam nak masak lagi utk malam berinai.. berapa kali nak masak? "

" abang?"

" abang banyak kejer.." 

itu lah yang berlaku sebentar tadi antara as dengan Incik Naruto..

geram tahu tak..

lepas tu terus as call mak dia.. rupa-rupanya....

" hello assalamualaikum.." serentak as dengan mak dia.. terus as gelak... mak dia pun gelak.. hihi

" mak kat mana..? "

" mak kerja.. kat kedai ni... '

" ohhh...mak..nak tanya boleh..?"

" apa dia..?"

" abang ada bagitau mak apa-apa tak pasal tarikh nikah kitaorang?"

" tak ada..kenapa..?"

"tak ada? as dah suruh abang bagitau mak dah.."

" mak dengan abang jarang jumpa.. abang balik kerja pun mak dah tido.."

" ohh... macam ni mak.. tarikh nikah kitaorang di awalkan seminggu sebelum tarikh sanding.."

" kenapa..?"

as pun ceritalah seperti mana as bagitahu kat budak telinga caplang tu..Incik naruto laaa..

" mak macam mana?"

" mak tak kisah..itukan majlis belah as.. mak ikut jer.. "

" nanti kalau abang ada bagitahu mak apa-apa, mak cakap lah dengan abang yer? "

" nanti korang bincang lah elok-elok.."

" tak mak...abang tu.. as cakap dia potong..macam mana.."

" hehehe...nanti as cakap elok-elok dengan dia... "

" okeh mak.. tapi mak pun nanti cakap lah dengan abang yer.."

geraaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....

bila as diam dia lak fikir hal kahwin..

bila as asyikkkkkk bercakap hal kahwin dia bosan..

bila as bagi pendpat semua tak betol.. dia sorang je yang betol..

entah lah labu.....

23 2008 cinta berkata-kata:

  1. sabaq²!! maybe dia stress dgn keje kot..
    cool as, tunggu lg 3-4 hari mesti dia yg akan follow up semula..
    lelaki sentiasa nk ruang, wlupun kite sndiri x diberi ruang tu.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. entah lah suria... dia je yg betol..

      lantak dia lah.

      Padam
  2. hehe...sabar ek..myb de bend ayg dia pk kan time as call kot..
    hehe..rupanya lagi dekat nk kawen lagi byk prob ek..risau sy..hehe..
    :) senyum2..sbb bile senyum comey :O)

    BalasPadam
    Balasan
    1. as senyum dulu :) comey tak? hehehe..

      a'ah..dia tgh bnyk kjer dan suasana agk bising...huhu

      Padam
  3. sabar as..
    hormon kot..hehehe
    ada la masalah nyer en.naruto tuh...
    tensen keje kot...
    takper ptg2 skit nanti try la cakap smula ngan dier...
    ni lapar geram niyh..hehhe..
    gi makan byk2 kasi cooldown skit geram tuh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. as pun lapar gak ni enul... jom makan kat steambot kampung melayu subang?dorang kata sedap..hehehe

      Padam
  4. Balasan
    1. itu lah lelaki...nyampah tau..hehehee

      Padam
  5. hahaha.as dd pun pnh lalui menda2 ni.last2 dd wat xtau, pandai lak dia arrange and follow perancangan kite. ni namanya ego nak jadi suami mula kelihatan.so pepandai la handle.kikiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. agknya as pun kena buat tak tahu je lah dd..biar dia urus sendiri,nikah sendiri,kahwin sendiri.hahaha...

      Padam
    2. hahaha.dd penah ckp mcm tu kat dia.alih2 baru la dia leh cool down.masa tu dd mmg da malas sgt nk pk.tension jdnye. pandai lak lepas tu sume dia arrange n follow kite.

      Padam
    3. ohhh...as pun kena buat tak tahu je lah..biar dia fikir dan ringan mulut nk tnya as pasal preparation... jangan tau nak kahwin jer...kekekeke (jahat aku)

      Padam
  6. sabo as. same with my C. betol kate Suria, dieorg nak kan ruang sikit. my C pun dah cam sesak nafas. tapi saya ok lagik. haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe... cik jan,as kdg2 ok..kdg2 tak..tp yg tak tu tak lah tunjuk kt Naruto..kontrol katanya..kekekeke..

      Padam
  7. hehe geram je kn as? saba jela kn.. ktrg pn selalu bercanggah pendapat.. x penah yg sependapat la.. dr nk bincang elok2 jd gado.. keh2.. tp, kalau jumpe, bincang depan2 terus boleh dpt kate sepakat.. senang je.. as cuba la bincang depan2.. mane tawu jd lebih senang nak bg si dia faham :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. geram je dira..heeee..

      itu lah dira,kitaorang dlm hp susah nak berbincang.kalau ckp mesti gado.agknya kena berdepan2 kot.. senang nak bertumbuk.hahaha

      Padam
  8. sabar as..mila pun before nak jadi cam sekrg byk bertelagah pndpt camni..kita je mcm beria2 tp sometimes laki nih buah tak tahu je..bincang lok2..gud luck ye!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. uwaaaaaa... isk..isk..

      knp lah lelaki ni mcm tak ada perasaan yer..

      Padam
  9. sabar ye as...discuss la elok2 dgn dia..mayb masa as call tu x kena ke..atau pun discuss face to face..lg senang..bwk dtg rmh ke..klu thru d phone mmg cpt sentap sket kot..b strong..smga smuanya berjalan lancar

    BalasPadam
  10. hahh, tunang epa pun dah mcm tu last week. dia dah bising, tiap kali keluar beli barang kawen. dah bosan. so minggu ni epa dh slow sekarang. xpe, next month stat balik. sebab tinggal 3 bulan lagi.

    yup, laki jangan push sangat. dorang fikir macam2 lepas kawen, terutama pasal duit. tunang epa yang cakap sendiri.

    BalasPadam
  11. huhu.saba ye..abang kamu btol tengah kusut keje kot..nnt die dh x bz bole la die ikot cakap as..hihi

    BalasPadam
  12. sabar cik as... sabar banyak2.. memang nak kawin banyak adegan mcm ni.. salah faham, tak faham, xnak dgr cadangan, mcm2 la.. tapi kna sabaaar je.. mana tahu dia pun stress pk psl keje, psl kawin, as pun stress, sama2 stress.. tp sabar k.. =)

    BalasPadam
  13. as.....kikin boleh rasa geram as tu camana....nasib dpt in law yg ok,kalau dpt yg nak dgr ckp diorg je,camana kan?

    ikotkan kikin pun da mula slow prepare psl kawhin ni, da xlarat nak jaga hati org,hati sendiri terabai serabai... :(

    BalasPadam

dah baca..kena lah komen sekali..:)

Copyright@Hak Milik Siti Norasfiza