Follow Me

Kena Cari Homestay

Hai korang...
malam...
dah tido ker?

as memalam gini belum tido lagi..
tengah sibuk men'google' sana sini...

as tengah sibuk mencari homestay ni..

kalau korang ingat entry tentang pertukaran tarikh perkahwinan as..
di sini

itu juga merupakan sebab musabab kenapa as cari homestay..

photographer as cakap dorang mungkin tak sempat nak balik
lepas habis majlis malam berinai tu..
jadi dorang memerlukan rumah untuk menginap..

kesian lak kat dorang kan..
rumah jauh..
lagipun keesokkan harinya nak datang balik rumah as..
untuk majlis resepsi..

oh,lupa nak bagitau kat korang...
alhamdulillah...
jawapan kepada vendor-vendor yang terlibat masa urusan nikah as telah selamat as inform..
dan date nikah yang baru tu pun available..
alhamdulillah...seronok.

terima kasih Ya Allah kerana prmudahkan urusan hambaMu..
aamiin..

berbalik pada cerita asal..
 as dah jumpa homestay yang dekat dengan rumah..
dengan harga yang berbaloi...
untuk mama as bayar..hahaha

antara homestay yang as jumpa..

Homestay Nururrahmah 

* 3 Bilik Tidur(2 bilik dilengkapi penghawa dingin)
* Lengkap dengan ruang tamu, tempat masak, peti ais dan seterika.
* Berhampiran dengan jalan menuju ke Shah Alam.
* Berhampiran dengan Lapangan Terbang Subang.
* Untuk muslim sahaja.
*Sewa 1 hari RM 200
* Untuk tempahan sila hubungi HJ FADZIL B ABD HAMID 019-2351286 



 Homestay Pakcik Othman

- Parking kereta dan laman yang luas.
- 3 bilik Tidur
(1 bilik ada aircond)
- 2 Bilik Air
- Ruangan Dapur yang luas
- Ruang tamu yang luas
- 2 set meja makan
- Pagar sekeliling rumah.
- TV
- Mesin Basuh
- Kipas
- Dapur gas
- Set makan (pinggan/cawan)

Sewa sehari/semalam: RM200
Untuk pertanyaan: call pakcik Othman : 019-3245351 

alhamdulillah..
pencarian as untuk homestay ni telah dipersetujui oleh mama as..
harga pun murah kan?
dengan kemudahan yang ada..
jarak yang dekat dengan rumah..

so,nanti boleh lah pihak lelaki berkumpul kat sana sebelum berarak ke rumah as..
dan mereka bersiap kat sana..
senang kan..

dorang duduk semalam jer...
hari santu sebelum malam berinai..
hari ahad lepas majlis resepsi dorang balik lah..
macam menghalau je aku ni
 huhuhuhu...

bagi B2B yang sedang mencari homestay berdekatan dengan lokasi yang as senaraikan kat atas..
boleh lah hubungi mereka...

selamat ber 'homestay'...

hehehe


* nak hanimun kat negeri Jelapang Padi...hehehe

12 2008 cinta berkata-kata:

  1. alhamdulillah...
    lega dgr vendors as tuh still available tuk tarikh baru tuh..
    kadang2 dorang suh bayar extra kos tau, sbb tukar tarikh..untung la as tak dikenakan paper bayaran tambahan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu lah pasal enul..as pun risau jugak..tapi nasib baik tak kena tambahan $$..hehe

      Padam
  2. Balasan
    1. Homestay kat Kampung Melayu Subang :)

      Padam
  3. as~ homestay ni kat area mana as?maksud akak..kat subang perdana?kampung betik?akak memang tengah cari homestay ni :) TERIMA KASIH banyak2 kat as sebab dah senangkan akak..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. akak,homestay ni semua kat Kampung Betik.. :)

      as kenal yang pakcik Othman tu jer..yang homestay Nururrahmah tu as tak sure kat mana..antara tak nampak atau tak perasa..hehehe...

      Padam
    2. owh ok~ dekat laa kan dari umah kita nanti..alhamdulillah Allah mudahkan keje akak..tak yahpening pening dah lepasni..hihi.

      TERIMA KASIH sekali lagi as :)

      Padam
  4. suria dpt homestay utk family tunang 3bji rm500++
    mahal gak kan..?
    tp betul² dpn pantai...heeeee cam best :D

    *amboi, jauhnye nk ke jelapang padi ye die.. kampung suria tuu.. hahhaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. wahh..depan pantai tu yang best suria... :)
      boleh bergambo kat pantai..guling-guling...hehehe

      * nk lawat famili naruto kat sana..sambil menyelam minum ayo...hehehee

      Padam
  5. murah tu as. xyah susah2 kan? ni nk cari homestay jugak la. sebelah lelaki dtg bape org as? sebelah kite datg dlm 20 org gitu. oke ke nk amik satu homestay je? pening la.

    BalasPadam
    Balasan
    1. belah lelaki tak tahu lah datang berapa orang...
      as amik 1 homestay je sebab rumah tu dah besar...kemungkinan as amik himestay pakcik Othman tu..

      Padam

dah baca..kena lah komen sekali..:)

Copyright@Hak Milik Siti Norasfiza