Follow Me

Review : Inai/Henna

Mood tengah ada ni... hehehe...

Dulu kan, as nakkkk sangat inai tradisional. macam mana rupa inai tradisional tu? ala.. yang pakai kat jari je. tapi tak ada rezeki. sebab mama suruh jugak buat ukir-ukir ni... dia suka katanya.... ikut kan je lah.. janji dia happy.

sepatutnya inai ni disponsor oleh makcik saudara as. namun, semuanya berubah bila anak jiran as kahwin... jiran as ni panggil kami tengok anak dia berinai. dari situ lah mama as suruh as pun buat jugak inai ukir. masa ni tinggal lagi beberapa minggu je as nak nikah. as pun terus usha-usha ukiran inai dia dan terus book tarikh.

seminggu sebelum majlis nikah, akak tu dah mesej as comfirm kan semula tarikh dan masa untuk berinai... mula-mula as risau jugak, akak ni ingat ke. senyap je.. kalau last minit terlupa habis lah. ukir gambar orang lidi je lah kat tangan.. huhu

pada hari kejadian. Jumaat 28/09/2012. seperti yang dijanjikan. sampai lah akak Nisa ke rumah as. walaupun dia was-was masuk lorong sebenarnya. hehehe.... sebelum berinai, as dah siap-siap mandi dan lawa-lawa dah. takkan nak mandi lepas berinai lak kan.
sesi berinai bermula....

siap 98% untuk kedua-dua belah tangan....

design untuk kaki...

siap 100%. :)

dan hasilnya? merah ke tak? tapi ada gambar inai kat tangan je. kat kaki tak nampak lak nak tunjuk. kikiki
puas hati. sampai bertandang inai masih merah dan ukiran tu masih jelas walaupun kabur sedikit. sekarang ukiran kat kaki tu masih jelas dan orang boleh tanya "pengantin baru ke ni?" hehehe :)

Credit To : Nisa Henna Artist
Tel : 019-933 2513 / 017-961 3525
Email : blueberrys_123@yahoo.com

High recommended.!

20 2008 cinta berkata-kata:

  1. cantik nya... merah pulak tu...
    suka~

    BalasPadam
    Balasan
    1. memg merah inai dia...dia buat guna inai daun.. :)

      Padam
  2. awak.. harganya ok tak? kalau macma design awak ni bape dia amik?

    BalasPadam
    Balasan
    1. akak ni duduk shah alam je zila..
      design mcm saya kaki tangan dia amik RM 150..

      Padam
  3. cantiknyer..as pun putih melepak..lau ana ni..
    kompius satgi wat inai..tak tau nmpak ke tak nmpak..
    p hati tringen je nak wat..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. buat lah ana..gelap cerah belakang cerita.yg penting cantik. :)

      Padam
  4. Terima kasih as... akak pon teruje tgok kat atas tu...
    pepon syukur pada Allah izinkan hasilnye sebegini..
    nanti kalo nak buat lagi gtau eh... hehe

    BalasPadam
  5. Terima kasih as... akak sangat teruja.... Syukur pada Allah sbb izinkan hasilnya memuaskan... hehehe.. As suker, kak nisa lagi suker... Nanti kalo nak buat lagi, gtau akak eh... hehehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. a-sama kak :) semoga bisnes akak berkembang maju...

      Padam
  6. cantik!!! merah mak ngah gitu..

    BalasPadam
  7. cantiknya inai..nak kaler merah pekat2 macam nie jugak!hihi

    BalasPadam
  8. wow..mmg cantik and kemas..color dia pun cantik

    BalasPadam
  9. siyes cantik henna as...thanx share contact no.macam nak jugak je. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. try lah dgn kak nisa ni.. memg best :D

      Padam

dah baca..kena lah komen sekali..:)

Copyright@Hak Milik Siti Norasfiza