Follow Me

Review : Baju Nikah

Setelah mengalami beberapa tragedi hebat dalam membuat baju nikah, akhirnya as berjumpa jugak tailor yang mampu buat buat baju nikah idaman as... seperti yang as pernah kata dulu baju nikah as will be the simple one. eceh, speaking pulak. hahaha...

selepas mengalami tragedi baju nikah tak jadi dulu, as memang plan nak ambil Aleng Tohara lagi sekali untuk design baju nikah as. masa tu lagi 4 bulan je. Aleng dah beritahu, kemungkinan takut tak sempat siap.. sebab kalau nak tempah dengan dia better 6 bulan sebelum... memang sedih sangat lah time tu.
ini lah baju yang menjadi idaman as. tapi tak kesampaian untuk pakai Aleng Tohara punya.

as pun gigih bawa contoh design baju kat atas ni pergi beli kain. beli kain kat Nagoya je. as beli kain chiffon 10 meter, lining 4 meter. dan ada lebihan lace dari veil yang as DIY untuk nikah dan sanding.

asal bawa kain je mesti tak jumpa kedai jahit. bila tak bawa kain asyik nak bertembung je dengan kedai jahit. alih-alih as ambil keputusan untuk keluar malam hari tu dan pergi kedai jahit yang dah lama as usha. kedai jahit tu dulunya butik pengantin.. tak sangka pulak dah bertukar jadi butik. Alhamdulillah, akak tu masih terima tempahan.

nak tengok gambar keseluruhan baju nikah as?
simple kan? as guna pearl dan manik warna kuning air, gold dan champange.

walaupun tak serupa macam baju Aleng Tohara, tapi as suka sangat dengan baju nikah as. fitt kat badan dan cantik.. terletak sedap jer... dengan harga RM 150, as dapat baju nikah yang awesome.
dengan kawan sekolah merangkap as punya videographer. kenapa dia? nanti as cerita di entry akan datang.

apa lagi nak tunjuk eh?
as dan suami. ecececeh...... hehehehe....

eh.. bukan lah.. as dan baju nikah idaman. hahahaha...

Credit to : Oren Ory Boutique
Tel : 012-657 8043
Lokasi : Subang Perdana, Kampung Melayu Subang

13 2008 cinta berkata-kata:

  1. Cantik design baju nikah as.
    Suka ezza tengok.

    BalasPadam
  2. Cntik.tudung pn cntik!nti review tdung n veil yj

    BalasPadam
  3. as cantiklah...murah je tempah tu..kawan kita pun ngah cari..butik tu kat ne ek?

    BalasPadam
    Balasan
    1. butik tu kat kampung melayu subang cik mah :)

      Padam
  4. Simple yet nice As :)
    Tunjuk la pic dekat dekat hehehe

    BalasPadam
  5. cantik2!! berbaLoi-baLoi! hehehehe

    sya-orked.blogspot.com

    BalasPadam
  6. salam as

    cantik la baju as..can you send me detail pasl tailor tu?

    send kt email bad4chill@gmail.com

    thnks alot dear !

    BalasPadam
  7. tahniah as
    welcome to the club
    cantek baju

    BalasPadam
  8. boleh tahu jenis kain utk buat baju tu tak....?

    BalasPadam
  9. assalam,blh sy tau price tu skali ngan kain ker? blh taw detail n if x kebratan blh x email kat sy.. nad_gemini88@yahoo.com thanks ya

    BalasPadam

dah baca..kena lah komen sekali..:)

Copyright@Hak Milik Siti Norasfiza