Follow Me

Gila Makan.!

Sekarang ni tangan ni asyik lah meng'google' resepi-resepi kek. hehehe... lepas dah google, kaki laju je nak terus cari barang. katanya nak terus buat malam ni esok nak makan. hahaha.. sangat semangat ye.

kalau korang nak tahu, dari raya pertama as hilang selera makan secara mendadak. sekarang ni selera makan baru kembali pulih. orang butik pun terkejut tengok as kurus sangat.

makan.. menung.. nangis.. itu je lah kerja as masa awal raya hari tu. kiranya raya tahun ni memang tak best lah... sebab musababnya? biarlah ianya berlalu dibawa angin.. tak mahu ku ingta lagi.. cewaahh..! hahaha

minggu lepas Incik Naruto datang rumah.. tangan ni pun mula lah gatai tak tentu pasal nak buat kek lah.. pavlova lah... adoiiii... makanya pada hari Jumaat minggu lepas as pun bergegas ke kedai. hampir 1 Subang as cari barang. sampai nak give up jugak lah...
kek coklat moist versi kukus... kek ni as buat khas untuk Incik Naruto.. sebab dia suka bebenor kek coklat. mula-mula tu berlagak kata tak sedap. manis sangat. sekali dah makan.. haaa... hehehe... ;) seronok kena puji kek sedap.. hehehe
pavlova. first try meyhhh.... buat hari Jumaat, hari Jumaat gak habis. tak sempat nak bagi Incik Naruto rasa. huhu... langkah kanan lah orang yang datang beraya kat rumah as hari tu dapat makan pavlova air tangan as ni.. hehehe...

buat ni memang kena ada kesabaran yang tinggi. masa first tima as buat tak jadi. terus buuuuuu dalam singki. haha... lepas tu terus keluarkan barang-barang nak buat kek coklat moist ni. sambil-sambil tunggu kek tu masak, as buat lagi sekali pavlova ni. alhamdulillah.. akhirnya menjadi jugak. dapat lah merasa. sebab memang teringin pun. heheh

dannn... semalam punya hasil. kek tiramisu..!!!! hahaha... balik rehat tadi tengok peti ais tinggal 2 bekas je.

5 2008 cinta berkata-kata:

  1. Bestnyer...kek coklat tu.....rajin as..

    BalasPadam
  2. waaa..pasni ble wat jualan sampingan kat tpt keje

    BalasPadam
  3. rajinnye bakal pengantin ni...

    BalasPadam
  4. wah...jeles i u try buat kek..dah lah suka coklat tp doc dah bagi amaran jgn dekati coklat..nati masalah dgn kandungan..

    BalasPadam
  5. wah..lapar dah tengok kek2 as ni -.-"

    BalasPadam

dah baca..kena lah komen sekali..:)

Copyright@Hak Milik Siti Norasfiza