Follow Me

Isi Dalam Jar Doorgift

semalam as bawa balik banyak resepi.. semua tu as amik kat internet. sebab? harus lah nak mencuba.. kata nak jadi isteri orang dah kan. tapi yang as amik kat internet semua ikut selera dan tekak as. muahahaha...

resepi apa tau? pizza, mushroom cream soup, macaroni cheese, spaghetti bolognese.. macam-macam lah. semua ni as letak dalam  satu buku. haa.. jangan tak percaya.. as ada buku resepi tau. dari sekolah lagi as ada.. tapi buku tu mama dah conteng letak resepi dia. tak patut.!

as tunjuk kat mama as resepi yang as amik kat internet tu.. tiba-tiba...

mama : eh, kakak.. try lah buat biskut chip tu.. nanti boleh letak dalam jar bagi kat orang..

aku : kan kakak pernah buat dulu yang tak jadi tu.. huhu

mama : hujung minggu ni kita buat nak?

aku : okehh.. beresssss

dulu masa raya as ada buat coklat chip ala-ala famos amos tu.. tapi tak menjadi sebab masa tu tak ada mixer.. godek lah guna tangan. gigih kan. haha

bila dah masuk oven, tunggu lah dia sejuk dulu. memang tak jadi sebab dalam biskut tu basah.. ermm.. lepas tu terus as dah tak buat dah. entah mana pergi as punya coklat chip tu tak tahu lah. ada ke tidak dalam peti ais lagi.. kacang hazel lagi.. pheww~

dulu beli bukan kemain debaran nak buat.. tapi bila tak jadi, entah ke mana as lempar entah.

dulu as ada plan nak letak benda lain dalam jar.. antaranya..

biskut butang

 mashmallow

bepang.. tapi makcik dah sponsor bepang halia

sapa suka makan biskut jem nenas ni?

 jeruk

 biskut coklat chip

agak-agak mana yang menjadi? as pun tak tahu lah... kalau biskut coklat chip as menjadi dengan jayanya, maka jadi lah ia.. hehehe... ;)

agak-agak lagi, sempat tak masuk dalam botol kalau jadi? as takut termasuk dalam mulut as je.. yelah, dalam rumah tu selalu gelar as tikus kepala hitam. huhu.. as selalu kalau malam menjelma, as akan lapar... mula lah selongkar peti ais.. asam boi pun aku belasah.. hahaha

22 2008 cinta berkata-kata:

  1. Dulu sepupu fifi pun buat juga.bagi biskut butang...Murah je..dan sekejap je kitaorang buat

    BalasPadam
    Balasan
    1. biskut butang mahal tu sgt nostalgia :D

      Padam
  2. suka bskt butang sb warni warni..menarik ckit.hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. comey kan? budak2 suka lah... macam as makan gula dia jer..biskut buang. hehe

      Padam
  3. salam kenalan as.
    biskut butang tu memang nostalgia masa kecik2 lah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam kenal kembali sarah..

      memang nostalgia :)

      Padam
  4. sangat suka jeruk.nyumehhhhh.bagi jeruk jela as hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. jeruk memang sedap zimie.. hantu tau.haha

      Padam
  5. nora ske jem nenas 2..comel..sgt2 sedap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. dulu biskut jem nenas tu bentuk mcm burger kan? as tak reti makan masa kecik-kecik..haha.. bila dah besar ni baru tahu sedap. kikiki

      Padam
  6. dah lama tak makan bepang!! kat terengganu bepang guna beras as ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeke awak? guna beras? as tahu guna kacang jer.. makcik sponsor bepang halia pun as macam jakun. tak reti makan. tapi bila dah tahu makan asyik nak kentut je.. haha

      Padam
  7. as, chocolate chop tu senang jelah. seriously...senang gila kot. lempar2 je bahan2 dia tau.

    qiela every year buat chocolate chips. :) tapi memang tak laaaa kalau nak buat untuk goodies, banyak kena fikir. pasal kos...&& letrik sebab pakai oven bnyk kali. wuwuw. penat pun penat. even masa raya buat 2 balang pun rasa nak nages.

    BalasPadam
    Balasan
    1. as pernah buat masa raya tahun lepas..tp tak menjadi sangat..huhu.. ni yang nak buat balik.harap-harap menjadi lah..kiki

      Padam
  8. senang je buat coklat chip. tp kene gigih
    dd 1st time buat terlebih koko, gelap sperti dd biskutnye
    tapi abes jugak anak2 buah bedal, 2nd time buat da pandai.hehehe.tu la buat la biskut sendiri as, lagi bermakna kononnye.hahaha.tapi penat sndiri tanggung la

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha...dd ni... buat lawak lak.. ;p
      as first time buat basah dalam sebab masa tu tak ada mixer..gigih godek guna tangan sampai penat. huhu

      Padam
    2. hahahah btl pe
      tapi kan as dd x penah buat biskut atau kek pakai mixer
      mmg semua pakai tangan
      gigih

      Padam
  9. giler terliur tgk..
    dh la x bekpes td...huk²..
    suria suka biskut yg cam tat nenas tu.. oh nikmat :D

    akak suria pn berangan nk buat sekut coklat chip tu dlu tp lebur sbb xjd..kihkih cik tong pnye rezeki ;P

    BalasPadam
  10. mana nak dapat biskut butang yer zaman sekarang ni? ada sesape tau?

    BalasPadam
  11. mana yer nak dpt biskut butang tu? ada sesape tau?

    BalasPadam
  12. tgh search psL biskut jem nenas ps2 terjmpe bLog awak. best!! =)

    BTW, saye foLLower br.free, visit/foLLow La ye
    sya-orked.blogspot.com

    BalasPadam
  13. salam,

    boleh i tahu di mana u beli biskut butang tu? i pun tengah cari2 biskut ni nak buat door gift. susah pulak nak cari....

    BalasPadam

dah baca..kena lah komen sekali..:)

Copyright@Hak Milik Siti Norasfiza