Follow Me

Kisah Hanimun

Dari semalam tak ada mood... sambung lak hari ni.

geram

geram

geram

orang lain gaji dah masuk,kenapa aku punya gaji tak masok-masok?

rupanya dorang lupa nak bayar... T__T 
tapi kenapa aku? sedeh tau... baru plan nak pergi beli beg untuk hantaran.. nak beli dulang hantaran.. tapi semuanya tinggal harapan. nak kata gaji 4-5k jauh sekali...

hmm..entah lah...

dah lah malas as nak citer pasal gaji ni. yang penting as dah pau mama as tadi.. 

"ma,nak seplohhengget.."

ma tengah membebel kat adik as...

"ma...ma nak membebel sat-sat lagi lah..bagi lah duit dulu...kakak nak g kerja ni.."

ma pandang as.. tersenyum kambing.. lepas tu buat muka garang kat adik balik..

"tak tahu lah korang."

hahahaha.... lawak.. lawak....

eh,korang.. korang dah set ke kat mana nak hanimun? as tak tahu lah nak hanimun kat mana.. as rancang dekat jer.. dalam Malaysia jer... walaupun kerja dengan MAS

as tak dapat tiket percuma lah sayang... sebab as pekerja kontrak. kalau as dapat tiket free dah lama as berjalan sakan. tiap-tiap tahun tu dapat tiket free.. ayah as dapat tiket free tapi untuk 4 orang jer. famili as ada 5 orang.. as lah terpaksa berkorban.. tapi dorang tak pernah berjalan pun guna tiket tuuuu... hehehe

rugi kan? huhuhu
dorang sibuk kerja dan niaga.. tak ada masa.. kalau nak pergi pun kitaorang jenis terus terjah dan berjalan sakan.. time tu lah terserlah bakat mama as dalam ber'shopping'.. hahaha

maaaa..nak ikut pergi Singapore..!! mama belanja eh? heeeeee... 

jauh dah ni aku melencong

as nak sangat-sangat hanimun kat cameron Highland. last as pergi masa as darjah 6 kot... lupa dah. masa tu arwah nenek ada lagi tak silap.. tapi muntah terbelahak jugak lah pergi sana.. sebab tak tahan dengan jalan dia yang macam ular tu.. dah lah hari tu pergi Johor ke Melaka di sini dah muntah terbelahak..eeeii.... malu...

tapi bila as fikir-fikir balik kan,as mungkin ajak Incik Naruto hanimun kat negeri jelapang padi kott.. sebabnya Incik Naruto ada sedara kat sana.. buatnya sedara dia kat sana tak dapat datang masa wedding kitaorang,jadi turn kami lah melawat mereka di sana kan? heeeee

tapi okeh jugak kan hanimun kat sana.. boleh singgah Pulau Pinang, Langkawi dan jenjalan kat Bukit Bendera.. dah berapa kali as pergi Penang tapi tak pernah sampai Bukit Bendera.. sebabnya? S.E.S.A.T

ayah lah bawa kereta tak reti.. pusing-pusing kat Komtar.. pusing-pusing je kat Komtar.. nak cari tempat jual jeruk yang popular tu pun susah. sebabnya jalan kat sana banyak one way. grrrrrr ~
bagi korang yang ingin hanimun kat Langkwai boleh lah jenguk-jenguk Travel to Langkawi / MRP Travel Langkawi (orang yang sama) untuk pakej yang menarik. as tengok boleh tahan murah lah...

antara pakej yang ditawarkan seperti berikut..


boleh hubungi mereka di...

BANG CHIK
013-3508430 / 012-6023307
 
RASHID
019-4498046
 
ZARINA
012-5576435

email
hanifmrp@gmail.com  


selamat berhanimun... ;) jangan lupa beli kan as ole-ole yer... :D

16 2008 cinta berkata-kata:

  1. hehe...sy pun nak hanimun gak..dlm msia je kot..hehe..Incik Tunang sy suggest camp honeymoon..hehe..kelakar kn :)

    p/s: bestnye keje kat MAS...like my uncle :) segak

    BalasPadam
    Balasan
    1. camp hanimun? macam best je dear? hehehe..kat mana tu? (banyak lak tanya kan.. ;p )

      psstt..as tak lama pun kat sini..lepas khwin ikut Incik Naruto.. :)

      Padam
    2. hehe..dia ckp kat Janda Baik tp byk lagi tempt2 menarik kalo suke feeling utan2 ni..means pgi camping plus honeymoon..hehe..dia tu suke activiti lasak..hehe..
      owh..ikot keje tempt lain ek..ehehe

      Padam
    3. ohhh..janda baik..as tak pernah lg sampai sana..

      tp best jugak..camping sambil hanimun..duduk dlm hutan pasang khemah..:)

      Padam
    4. haha...tulah...sy dgn dia minat byk beza..hehe..xpe2..as pk2 dlu ek..nnti boleh review kat kitg ni :)

      Padam
  2. topik kita post sama arini as, tp kisah kita x sama bahagia.hahaha..sedihnye..nak honeymoon kat pulau kapas..nak snorkeling..

    BalasPadam
    Balasan
    1. a'ah dd...as baru perasan topik kita sama..

      dd pulau kapas best tak? tapi malangnya..as tak reti berenang..huhuhu

      Padam
    2. kikiki.. sangat best dear,pnh g masa study. kalo nk ade mmber leh dapatkan hotel price yg ok. Sbb tu teringin sgt nak g, tp mcm jauh gile nk g dr jb-ganu.huhu. snorkel xyh berenang, pakai life jacket. best giler..

      Padam
    3. wahh.bole lah tgk ikan kecik2 yg warna-warni mcm tu... :)

      Padam
  3. as,macam best je honeymoon dekat cameron..sejuk, dan banyak pemandangan cantik!! mila dh lama x pegi cameron =(..

    BalasPadam
    Balasan
    1. besttt....leh mkn seterowberry...hahahaha....

      Padam
  4. as, kalau xmau tiket, bglah sy. love travelling. ha3. (tutup muka)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe...as xsuka travel..tapi suka jenjalan..boleh?heheee...

      as tak dapat tiket,tapi ayah dapat.tpai tak pernah pun nampk dorang guna..

      Padam
  5. best nye dapat honeymoon. Kita p genting je tuk honeymoon. huhu. :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. as lagi suka hanimun kat genting..sejukkkkk.... :D

      Padam

dah baca..kena lah komen sekali..:)

Copyright@Hak Milik Siti Norasfiza